Kirja Tavoite (The Goal)

Tavoite_TheGoal

Tehtaanjohtajan kamppailu tehtaansa ja avioliittonsa puolesta.

Jos olet kiinnostunut operatiivisen toiminnan ja kannattavuuden parantamisesta, sinun kannattaa lukea tämä kirja.

Uusi kolmas uudistettu painos (2014).

Tavoite-kirjan hinta 46,50 €/kpl (sis.alv).
Kovakantisena “CEO”-versiona hintaan 59,00 €/kpl (sis.alv)
Toimituskulut veloitetaan erikseen.
Tilaukset sähköpostiosoitteeseen  info@toc4finland.com.

Kirja sisältää liitteen “Jättiläisten jalanjäljillä”. Tässä tärkeässä liitteessä Goldratt vertaa ja analysoi eri tuotannonohjausmenetelmiä, niitä koskevia taustaolettamuksia ja soveltuvuutta eri toimintaympäristöihin. Ford/kokoonpanolinjat, Ohno/Toyota Production System (TPS) /Lean ja Goldratt / DBR.

Keskeiset ns. hyvän Leanin periaatteet kuten hyvän virtauksen aikaansaaminen ja asiakkaalle tuotettava lisäarvo saavat rinnalleen TOC:n fokusointimekanismit, joiden avulla mm. Lean-kehityshankkeiden todelliset liiketoiminnalliset, koko systeemiä koskevat tulostavoitteet kyetään saavuttamaan.

Tavoite-kirja on suomennettu  versio Eliyahu Goldrattin 1984 kirjoittamasta klassikosta “The Goal – A Process of Ongoing Improvement”. Tätä bestseller-kirjaa on myyty eri kieliversioina maailmassa yli kuusi miljoonaa kappaletta.

Tavoite on romaani ja se kertoo mukaansa tempaavan tarinan muodossa Theory Of Constraints (TOC) tehokkaan liikkeenjohdon mallin perusteet ja soveltamisen tehdasympäristössä. Vaikka TOC on “puhdasta tervettä järkeä”, pöllyttävät sen monet “maalaisjärjen vastaiset” ratkaisumallit vielä tänäkin päivänä syvälle juurtuneita totuttuja tapoja sekä ajattelua. On olemassa mahdollisuus, että kirja saattaa muuttaa ajattelutapaasi merkittävästi; näin on monille lukijoille käynyt.

Kirjan luettuasi pystyt jo soveltamaan oppeja käytännössä ja saamaan parempia tuloksia nopeammin monilla eri osa-alueilla ja saatat haluta syventyä TOC-oppeihin laajemminkin mm. tuotannon, projektihallinnan, logistiikan, markkinoinnin tai ns. ajatteluprosessien alueilla.

Mm. Timesin on valinnut vuonna 2011 tämän kirjan 25 vaikuttavimman liikkeenjohdon kirjan joukkoon. Katso esim. The Goal-kirjan tiedot ja arvostelut Amazonissa (The Goal #1 Best Seller Amazonissa Production & Operations-alueella).

Tämä kirja on Amazon yhtiön pääjohtajan Jeff Bezos’in kolmen tärkeimmäksi luetteleman bisneskirjan joukossa (2014) ja myös pakollinen luettava  yhtiön ylemmän tason johdolle.

Monissa eturivin yrityksissä kuten esim. ABB:lla sovelletaan TOC:ta mm. Leanin kanssa, jolloin pystytään saavuttamaan aivan eri luokan tuloksia kuin pelkästään esimerkiksi Leanin tai Six Sigman kanssa.

Keskimääräisiä TOC:lla saavutettuja tuloksia on taannoin tutkittu 82 eri organisaatiosta (tutkimus vuodelta 2003):
Tuloksia:
1) Toimitusajan lyhennys – 70%
2) Varastojen vähentyminen – 49%
3) Myynnin/läpivirtauksen /tuloksen parantuminen  + 76%

Kirjaa koskevat kyselyt: Leo Lauramaa: 0400727625

Takakannen kuva: