Kirja Tavoite (The Goal)

Tavoite_TheGoal

Tehtaanjohtajan kamppailu tehtaansa ja avioliittonsa puolesta.

Jos olet kiinnostunut operatiivisen toiminnan ja kannattavuuden parantamisesta, sinun kannattaa lukea tämä kirja.

Uusi kolmas uudistettu painos (2014).

Tavoite-kirjan hinta 39,90 €/kpl (sis. alv 10%).
Toimituskulut veloitetaan erikseen.
Kirja saatavissa vain kovakantisena.
Tilaukset helposti verkkokaupasta (maksutapoina luottokortit ja verkkopankit).
Laskulle tulevat tilaukset sähköpostiosoitteeseen info@netprofit.fi.

Kirja sisältää liitteen “Jättiläisten jalanjäljillä”. Tässä tärkeässä liitteessä Goldratt vertaa ja analysoi eri tuotannonohjausmenetelmiä, niitä koskevia taustaolettamuksia ja soveltuvuutta eri toimintaympäristöihin. Ford/kokoonpanolinjat, Ohno/Toyota Production System (TPS)/Lean ja Goldratt/DBR.

Keskeiset ns. hyvän Leanin periaatteet kuten hyvän virtauksen aikaansaaminen ja asiakkaalle tuotettava lisäarvo saavat rinnalleen TOC:n fokusointimekanismit, joiden avulla mm. Lean-kehityshankkeiden todelliset liiketoiminnalliset, koko systeemiä koskevat tulostavoitteet kyetään saavuttamaan.

Tavoite-kirja on suomennettu  versio Eliyahu Goldrattin 1984 kirjoittamasta klassikosta “The Goal – A Process of Ongoing Improvement”. Tätä bestseller-kirjaa on myyty eri kieliversioina maailmassa yli kahdeksan miljoonaa kappaletta.

Tavoite on romaani ja se kertoo mukaansa tempaavan tarinan muodossa Theory Of Constraints (TOC) tehokkaan liikkeenjohdon mallin perusteet ja soveltamisen tehdasympäristössä. Vaikka TOC on “puhdasta tervettä järkeä”, pöllyttävät sen monet “maalaisjärjen vastaiset” ratkaisumallit vielä tänäkin päivänä syvälle juurtuneita totuttuja tapoja sekä ajattelua. On olemassa mahdollisuus, että kirja saattaa muuttaa ajattelutapaasi merkittävästi; näin on monille lukijoille käynyt.

Kirjan luettuasi pystyt jo soveltamaan oppeja käytännössä ja saamaan parempia tuloksia nopeammin monilla eri osa-alueilla ja saatat haluta syventyä TOC-oppeihin laajemminkin mm. tuotannon, projektihallinnan, logistiikan, markkinoinnin tai ns. ajatteluprosessien alueilla.

Mm. Times on valinnut vuonna 2011 tämän kirjan 25 vaikuttavimman liikkeenjohdon kirjan joukkoon. Katso esim. The Goal-kirjan tiedot ja arvostelut Amazonissa (The Goal #1 Best Seller Amazonissa Production & Operations-alueella).

Tämä kirja on Amazon yhtiön pääjohtajan Jeff Bezos’in kolmen tärkeimmäksi luetteleman bisneskirjan joukossa (2014) ja myös pakollinen luettava yhtiön ylemmän tason johdolle.

Monissa eturivin yrityksissä kuten esim. ABB:lla sovelletaan TOC:ia mm. Leanin kanssa, jolloin pystytään saavuttamaan aivan eri luokan tuloksia kuin pelkästään esimerkiksi Leanin tai Six Sigman kanssa.

Keskimääräisiä TOC:lla saavutettuja tuloksia on vuonna 2003 tutkittu 82 eri organisaatiosta.
Tuloksia:
1) Toimitusajan lyhennys – 70%
2) Varastojen vähentyminen – 49%
3) Myynnin/läpivirtauksen /tuloksen parantuminen  + 76%

Pakettitarjoukset:
Kirjat Valinta+Tavoite+Vain Taivas on Rajana yhteensä 69,90 € (sis. alv 10%).
Toimituskulut veloitetaan erikseen.

Kirjaa koskevat kyselyt: Jukka Väätti 045 134 1433

Takakannen kuva: